מקצה רחבת החניה נרד עם הסמ"ש הירוק לפי השילוט של נחל מורן. נעבור את מעבר הבקר ונתחיל לרדת בחורש הצפוף. בסוף הירידה ייפתח מולינו עמק רחב עם הרבה חלקות חקלאיות, קצת לפני שנגיע לעמק הסימון והשביל פונים בחדות שמאלה ואנו נצעד בחורש דליל כשמימין לנו גדרות של חלקות חקלאיות רבות. פה ושם נראה בחורף את פריחתו של אירוס הלבנון בנדיר בקטעים החשופים לאור.

לאחר כ 800 מ' נראה משמאל לנו קיר אבן בולט ואם נתקרב אליו נראה גם נביעה כבמעט יבשה ושוקט אבן. השביל יורד ימינה ושם נראה קיר אבן נוסף ומתחתיו את הנביעה המגודרת חלקית של עיינות נריה., אשר ממלאת בריכה רדודה ועודפיה זורמים בערוץ הנחל בנחת.

נמשיך לצעוד עם השביל בערוץ הנחל עליה קצרה, והשביל עובר מעל קו מצוקים נמוך ושלט "זהירות תהום" - אשר נבנתה שם גדר למען בטיחות המטיילים. נמשיף לצעוד בערוצו של נחל מורן אשר לאחר הגשם הצעידה במסלולו הסלעי דורשת זהירות מהסלעים החלקלקים ולאחר כחצי ק"מ הערוץ יתרחב ולאחר כ 300 מ' נגיע לכביש סלול באמצע השמורה שנראה כאילו הגיע משום מקום. זהו כביש מריבה אשר נבנה ע"י תושבי הכפרים חורפיש וגוש חלב כדי לקצר את הדרך בין הכפרים ועל סלילתו ניתשו מאבקים רבים בין הרשויות לתושבים]. לאחר חציית הכביש נעבור מזלג שבילים ואנו נפנה שמאלה עם דרך העפר והסימון האדום לנחל נריה.
המסלול הנחל נריה מתחיל בדרך עפר רחבה ולאחר כחצי ק"מ נהיה צר. המסלול עולה במתינות בחורש ופה ושם בקרחות היער ישנה פריחה נהדרת לקראת סוך החורף כשהכלניות בולטות בצבעוניותן.
לאחר כ 3 ק"מ של צעידה בחורש הקסום של נחל נריה [בחורש ישנם המוני עצים ובינם בולטים עצי הקטלב עם גזעם האדמדם המבריק] השביל מתחיל להיות קצת יותר תלול וזה יהיה הסימן שאנו קרובים לסיום המסלול הקסום הזה.

בסוף הקטע התלול הקצר ישנו קצע עם מצוק נמוך ובסיומו נצעד עם הסימון האדום ימינהבמקביל לגדר הבסיס. לאחר כ 200 מ' נעבור שער בקר ולאחריו נמצא את עצמנו מול חניון הלילה חורבת חומימה הנמצא על אחד מקטעי שביל ישראל. במקום ישנם שולחנות המאפשרים פיקניק נחמד וברזי מים,.
חורבת חומימה הינה מבנה שכנראה שימש בעבר למגורי בקר. המבנה מרשים והקשתות שבתקרתו מרהיבות. לאחר הסיור במקום נפנה שמאלה בשולי הכביש [שמאלה כשגבינו לבסיס ולמסלול נחל נריה] ולאחר כ 350 מ' נגיע לרחבת העפר בה הששארנו את הרכב לפני מספר שעות

בחורש בנחלים מורן ונריה ישנם סוכגים רבים של עצים בינהן ניתן למנות את מורן החורש [שבגללו נחל מורן קבל את שמו], האלון המצוי, ובין העצים משתרגים ענפי הקיסוסית הקוצנית.